top of page

Gülüş Tasarımı

Gülüşünüzü olumlu veya olumsuz etkileyen belli faktörler vardır. Bunlar sadece dişlerinizden ibaret değildir. Çene yapınız, damağınız, diş etleriniz, dudaklarınız, ten renginiz bunlardan birkaçıdır. 

Estetik diş hekimliği denilince akla gelen ilk kavramlardan biri ”gülüş tasarımı”dır. Gülüş tasarımı; çeşitli nedenlerle estetik açıdan görünümü bozulan dişler ve diş etlerinin hastaların yüz şekilleri ve gereksinimleri de göz önünde bulundurularak olabildiğince doğal ve güzel bir görünüme kavuşturulması işlemidir. Multidisipliner bir yaklaşım olan gülüş tasarımı, birçok işlemin bir arada uygulanmasıyla gerçekleştirilmektedir.

Mükemmel gülüş
Diş Eti Gözükme

Gülümsediğinizde, diş etlerininizin ne kadarı gözüküyor? Gülümserken gözüken aşırı diş eti dokusu (aşırı diş eti görünmesi olarak da adlandırılır) özgüveninizi etkileyebilir ve inci beyazı dişlerinizi göstermenizi engelleyebilir.

Hollywood Smile

Gülümsediğinizde, diş etlerininizin ne kadarı gözüküyor? Gülümserken gözüken aşırı diş eti dokusu (aşırı diş eti görünmesi olarak da adlandırılır) özgüveninizi etkileyebilir ve inci beyazı dişlerinizi göstermenizi engelleyebilir. 

Aralık Kapatma

Konuşmak ve gülmek gibi hareketleri yapabildiğimiz, insanoğlunu diğer canlılardan ayıran ağız aslında vücudumuzun dünyaya açılan bir penceresidir.

Kırık Diş Restorasyonu

Konuşmak ve gülmek gibi hareketleri yapabildiğimiz, insanoğlunu diğer canlılardan ayıran ağız aslında vücudumuzun dünyaya açılan bir penceresidir.

Erken Koruyucu Ortodonti

Çocuğun ağız ve diş yapısındaki bozukluklar onu sağlık açısından tehdit
edebildiği gibi, görünüm olarak da zamanla rahatsız eder.
Bu nedenle erken tedavi gerektiren durumlar şu şekilde sıralanabilir;
 
 -Önde konumlanmış çapraşık dişler,-Süt dişlerin erken ve geç kayıpları,-Dengeli durmayan ağız ve çene yapısı,-Çiğneme ve konuşma gibi işlevlerde ağzı kapama zorlukları,-Çene yapısın geride veya çok önde olması,-Alt ve üst dişlerin birbirine doğru...

Yetişkinlerde Ortodonti Tedavisi

  Günümüzde ortodontik tedavi birçok yetişkin için tedavi alternatiflerinden biridir.
,Tedavi edilmeyen vakalarda problemler zamanla daha da kötüye gider. Kötü
kapanış, çapraşıklık ya da dişler arasındaki aralıklar zamanla daha kötü dişel
problemlere yol açar. Çapraşık dişlerin temizliği zordur. Çürüklerle başlayan sorunlar
diş çekimlerine kadar gidebilir. Kötü kapanışlar ayrıca anormal diş aşınmalarına
sebep olabilir. Bu da destek kemikte ve dişetinde problemlere yol açabilir. Ayrıca
kötü kapanış eklem problemlerine de yol açabilir. 

Ortodontik tedavi sadece çocuklar için değil mi? Ben de tedavi görebilir miyim?
Evet, sağlıklı dişler her yaşta hareket ettirilebilirler.Bir çok ortodontik...

Sabit Ortodonti
Telsiz Ortodontik Tedavi

Sabit ortodonti tedavisi adından da anlaşılacağı gibi hastanın çıkartamayacağı sabit apareylerin kullanıldığı ortodonti tedavisidir. Sabit ortodonti tedavisinde dişler üzerine braket (diş teli)olarak adlandırılan oluklu bir metal (günümüzde porselen braketler de kullanılmaktadır) yapıştırılır. Bu oluktan bir tel geçer. 4-6 hafta aralıklarla bu tel değiştirilir.

Ağız sağlığı teknolojisindeki gelişmelerle birlikte, CLEAR-ALIGNER adı verilen şeffaf plaklar sayesinde, diş bozuklukları çok kısa bir sürede, güvenli ve etkin olarak düzeltilebilmektedir. Özellikle de yetişkinlerde çok güzel sonuçlar gözlenmektedir. Size, güzel ve kendinizden emin bir gülümseme sunacak olan bu kalıplar, estetik görüntüyü bozmadan tedavi olmanızı sağlar. Avantajlari;

CLEAR-ALIGNER şeffaf, renksiz ve fark edilmezdir. Rahat bir şekilde konuşup, kendinizden emin bir şekilde gülümseyebilirsiniz.

Paslanmaz çelikten yapılan metal braketler en yaygın kullanılan,        fiyat olarak ta en uygun fiyatlı braket çeşididir.

Bu yüksek kalitedeki ince plastik kalıp, ağız hissinizi kaybetmemenizi sağlar. Kullanımı rahattır, braket ve tellere gerek duyulmadan ortodontik tedaviye imkan verir.

Seramik braketler yarısaydam kompozit malzemeden yapılmıştır
ve görüntü olarak dışarıdan daha az fark edilir durumdadır.
seramik braketlerin tek dezavantajı kırılgan olmaları ve ortodontik ziyaretler arasında elastik bağların renginin bozulmasıdır.​

​Diş kalıbını, kolaylıkla ağzınızdan çıkarabilir ve takabilirsiniz, örneğin yemek yeme veya temizleme esnasında.

Altın braketler paslanmaz çelik braketlere benzer ve 24 ayar altınla kaplanmış braketlerdir. Her yaştaki hastalar tarafından tercih edilebilir ve çoğunlukla estetik kaygılar yüzünden seçilirler.

CLEAR-ALIGNER çıkarılabilir olduğundan, bakımı çok basit ve rahattır. Kolaylıkla diş macunu ve diş fırçasıyla temizleyebilirsiniz.​

Kısa bir sürede etkin gözle görünür bir sonuca ulaşılabilir.

Başka tedavi yöntemlerine göre daha ucuz ve pratiktir.

Geleneksel metal braketler gibidir ancak dişlerin arka kısmına 
yerleştirilirler. Bu yüzden dışarıdan görünmezler. Büyümeyi
tamamlamış gençlerde ve özellikle erişkin hastalarda uygun bir
tedavi yöntemidir. Çocuklarda diş sürmeleri devam etmesi
dolayısıyla braketleri yapıştırmak sorun olacağından tercih 
edilmez.

Diş Beyazlatma

 

Modern toplumlarda bireyler dişlerinin görümünü önemserler, hatta

dişlerdeki şekil ve renk bozuklukları kişide psikolojik rahatsızlıklara kadar

varan problemlere sebep olabilir. Diş beyazlatma, dişlerinin renginden

memnun olmayan kişilere önerilen kozmetik bir çözümdür.

  Bleaching; çeşitli nedenlerle renk değiştirmiş dişleri beyazlatmak veya

kişiye özel diş rengini birkaç ton açmak için kullanılan bir oksijenasyon

yöntemidir. Dişlerin doğal renkleri yıllarla, dış etkenlerle koyulaşır.

Muayenehanede veya evde yapılabilen diş beyazlatma işlemi ile dişler

2-10 ton açılarak tatmin edici bir beyazlama ve güzel bir gülüş elde edilir.

Bleaching işlemi mutlaka profesyonel kontrol altında uygulanmalıdır.


Beyazlatma işlemi 2 şekilde uygulanır

  Ofis ortamında 1 saat içinde gerçekleştirilen Power Bleaching beyazlatıcı jel ve ışıktan oluşan kısa sürede 6-8 ton diş rengini açan en hızlı, güvenilir ve etkili beyazlatma sistemidir.

  Home bleaching ağızdan alınan basit bir ölçü ile kişiye özel hazırlanan plastik ağızlıkların içine carbamid peroksit esaslı jeller konularak yapılan beyazlatma işlemidir. Ortalama 5-7 günde istenen beyazlama sağlanır. Günde 4-8 saat takılması gereklidir (renge ve jele bağlı olarak).


DİŞLERİM NE KADAR BEYAZLAŞACAK?

  Dişlerin beyazlaşmaları öncelikle başlangıç renkleri ile ilgilidir. Sarı tonu dişler kolaylıkla 6-8 ton beyazlayabilirken, yeşil-gri tonundaki dişlerin beyazlaması daha zor olmaktadır. Kısacası beyazlama miktarı kişiden kişiye değişmekle birlikte ilk seansta dişlerinizin ne kadar beyazlayabileceği hakkında yaklaşık bir bilgi verilecektir.

bottom of page